Fyll ut skjemaet og vi kontakter deg
Index form Norwegian
Undervalg+

Leiekontraktsrådgivning

Er leiekontrakten deres for nåværende kontorlokale i ferd med å utløpe har du i følge oss to valg: Du kan bli ved at vi hjelper deg å oppdatere og oppgradere bedriftens lokale og leiekontrakt, eller vi hjelper dere med å finne et nytt lokale og ny leiekontrakt som passer din bedrifts nye behov.

 

Vi ser nemlig gjerne at en bedrifts størrelse og karakter har endret seg over årene siden leiekontrakten ble inngått. Når kontrakten utløper stilles det da følgelig nye behov og krav til arbeidsplassen. Dette kan, men må ikke bety flytting til nytt kontorlokale. Det er her vi kommer inn i bildet.

De aller fleste finner flytting mildt sagt upraktisk. Det koster tid og penger, og ikke minst hodebry for de ansatte. Når en bedrifts leiekontrakt er i ferd med å utgå ser vi derfor alltid først på muligheten for å forbli i lokalet, selv når bedriftens omfang og krav kanskje umiddelbart indikerer nødvendig flytting. Vi opplever nemlig ofte at rådgivning, reforhandling og megling med gårdeier fort kan bety en helt ny layout, bedre luftkvalitet, lydisolering og oppdatert møblement i eksisterende lokale – for å nevne noe. Og vips, med litt hjelp fra oss, så var flytting ute av bildet.

Er det likevel hensiktsmessig for bedriften å flytte evner vi å se dette rimelig kjapt. Når vi leter etter nye leieforhold for våre kunder er ivaretagelse av deres interesser som leietaker i både tekniske, økonomiske og juridiske forhold i fokus. Gøy er det også!

Vi mener leiekontraksrådgivning er starten på et vellykket leieforhold. For oss innebærer det å tilby bedrifter med snart utgåtte leieavtaler følgende: 

  • Behovsanalyse
  • Kravspesifikasjon
  • Romprogram
  • Plantegninger
  • Identifisere aktuelle leieobjekter
  • Due diligence av prioriterte alternativer
  • Forhandlinger
  • Styreinnstilling

Leieforpliktelsen til en bedrift er etter lønnskostnader som regel den største enkeltposten i regnskapet. Vårt råd er å starte prosessen tidlig, tilknytt deg en profesjonell rådgiver og rigg den økonomiske fremtiden for din bedrift!

Les mer om leitakerrådgivning, leiekontraktsforvaltning, salg av næringseiendom og prosjektrådgivning på www.realia.no